19. 03. 2018 - 12:45
Zamalo KATASTROFA: Lorenco ostao bez kočnica pri 180 km/h
907
Shares
Zamalo KATASTROFA: Lorenco ostao bez kočnica pri 180 km/h

Autosvet

Zamalo KATASTROFA: Lorenco ostao bez kočnica pri 180 km/h

19. 03. 2018 - 12:45
0
Shares

Iako je Horge Lorenco najavljivao da može u novoj sezoni da ukroti Dukatijev motocikl, prva trka u Kataru baš to i nije pokazala. Dukatijev motor izdao je nekadašnjeg svetskog šampiona jer su otkazale kočnice.

"Imao sam nekoliko problema tokom vikenda, bilo je problema sa elektronikom, sa pumpom za benzin, a u trci sam od starta osetio da imam problem sa kočnicama. Prvi put kada sam kočio pri brzini 340 km/h bilo je ok, posle su se pojavili problemi kao da su se kočnice pregrejale. U svakom krugu motor je kočio sve lošije", kaže Horhe Lorenco koji je u Losailu ispao u 13. krugu. 

"Počeo sam da sustižem grupu koja je bila sporija, u njoj su bili Miler i Janone, došao sam do krivine četiri gde sam vozio 180 na sat, a kočnice uopšte nisam imao", svedoči Španac koji kaže da i dalje ima vere u italijansku ekipu Dukatija.

"Nadam se samo da je ovo bila loša sreća. Verujem Luiđiju Dalinji, mehaničarima i inženjerima i nadam se da se ovo neće ponavljati. Dukati je prvi kome ne odgovara da se dešavaju ovakve stvari. Ja sam u glavi jak i probaću da se popnem na vrh čim pre", dodaje Lorenco. 

Dok je inače španski vozač sa Majorke završio u šljunku, drugo vozač Dukatija Andrea Doviciozo završio je na pobedničkom postolju i to na najvišem stepeniku.   

Izvor: SportKlub

Učitaj još novosti
" width="320"> -->