01. 04. 2018 - 12:05
"Srbija nikada više neće igrati sa Kosovom!"
907
Shares

Rukomet

"Srbija nikada više neće igrati sa Kosovom!"

01. 04. 2018 - 12:05
0
Shares

Mnogo buke stvorilo se posle protesta i neodigravanja juniorskog ženskog turnira u Kovilovu, na kojem je trebalo da se sastanu rukometašice Srbije i takozvanog Kosova.

Nijedna nacionalna selekcija srpskih rukometaša i rukometašica niti klub iz Srbije više nikada neće biti prinuđeni da igraju utakmicu protiv nekog tima sa Kosova, saopštio je Dragan Škrbić, potpredsednik RSS.

On je u izjavi za "Alo" rekao da je to odluka  Evropske rukometne federacije (EHF), koja je nastala kao plod diplomatskih aktivnosti Rukometnog saveza Srbije.

"Rukometni savez Srbije je uspeo da postigne dogovor s čelnicima EHF i više se nikada neće dogoditi da neka selekcija ili tim iz Srbije igraju sa ekipama sa Kosova. Odlučeno je da žreb u tim situacijama bude poludirigovan kako se ne bi ponovilo nešto slično onome što se dogodilo u Beogradu pre desetak dana", naveo je Škrbić.

Bivši najbolji igrač sveta smatra da je to najbolja odluka.

"Verujem da je to jedini ispravan način da se izbegnu nemile scene i smatram da bi i ostali savezi trebalo da pokušaju da dođu do identičnog statusa. To bi umnogome smanjilo tenziju i svi bismo opet mogli da mislimo samo na sport, što je, uostalom, i naš posao".

On se osvrnuo i na otkazani turnir juniorki.

"Mi smo kao savez uradili sve što možemo da se taj turnir održi. Bili smo u konstantoj komunikaciji s državnim vrhom i nijedan korak nismo učinili na svoju ruku. Procenjeno je da takav turnir ne bi bilo bezbedno organizovati i zato je odlučeno da bude otkazan. Svesni smo da nas čeka kazna, ali nismo imali nikakvog izbora", naveo je Škrbić i dodao da bi čelnici EHF prilikom izricanja kazne trebalo da imaju jednu stvar na umu."

"Ženska juniorska reprezentacija je već suspendovana i čekamo odluku o konačnoj kazni. Iz EHF su nam rekli da možemo očekivati široku lepezu sankcija, a mi se nadamo da će kao olakšavajuću okolnost za nas biti uzeta činjenica da je turnir otkazan zbog bezbednosti samih učesnika", rekao je Dragan Škrbić.

Izvor: Mondo

Učitaj još novosti
" width="320"> -->