01. 04. 2018 - 12:25
Kanađanin je novi selektor Srbije!
907
Shares
Kanađanin je novi selektor Srbije!

Hokej

Kanađanin je novi selektor Srbije!

01. 04. 2018 - 12:25
0
Shares

Hokejaška reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Reč je o Kanađaninu Dejvidu Urkuhartu, koji kao pomoćni trener poslednje četiri godine radi na Univerzitetu MekGil.

Urkuhart je rođen 1984. godine, a tokom igračke karijere igrao je u Američkoj hokejaškoj ligi za Hartford i Hamilton, a u hokejšakoj Ligi istočne obale branio je boje Šarlota i Vilinga. Tri godine proveo je i u Italiji gde je osvojio šampionsku titulu 2014. godine.

"Izrazio bih veliko zadovoljstvo kao i zahvalnost svima koju su pomogli da Dejvid Urkuhart postane selektor naše reprezentacije i predvodi naš nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu u Holandiji. Najveće zasluge za to pripadaju sadašnjem selektoru reprezentacija U18, U20 Fredu Perounu kao i bivšem dugogodišnjem kapiten reprezentacije Marku Kovačeviću koji je bio Dejvidov saigrač na Univerzitetu MekGil. Takođe, na Urkuhartovu odluku da prihvati naš poziv uticao je i Danijel Džejkob, Kanađanin sa srpskim državljanstvom, inače pomoćni trener reprezentacije Kanade do 18 godina i glavni trener tima u najjačoj juniorskoj ligi sveta." kaže Marko Milovanović predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije.

 

Učitaj još novosti
" width="320"> -->