06. 02. 2018 - 09:45
Bogdanović trojkom preko dva čuvara presudio Čikagu! (VIDEO)
907
Shares
Bogdanović trojkom preko dva čuvara presudio Čikagu! (VIDEO)

Bogdanović trojkom preko dva čuvara presudio Čikagu! (VIDEO)

06. 02. 2018 - 09:45
0
Shares

Punih šest minuta u prvoj četvrtini Sakramento nije mogao do koša. Kad je konačno pogodio, dobio je stojeće ovacija publike u Golden uan centru. Za celu prvu četvrtinu postigao je samo devet poena. Gubio je i sa 21 razlike. Ali je imao Bogdana Bogdanovića. Srpski reprezentativac je sa 15 poena poveo Kingse do preokreta, a ključnom trojkom pri rezultatu 96:96 tačno 52 sekunda pre kraja i definitivno im je utabao put do pobede od 104:98.

Prvi put još od sezone 2006/07, Sakramento je slavio u svim sudarima sa Bulsima u regularnom toku sezone.

Bogdanović jeu statistički listić upisao i po četiri skoka i asistencije, a najveću podršku imao je u Gžordžu Hilu sa 14 poena i Geretu Templu sa 12. Sigurno da nije odmoglo ni to što su Bulsi igrali bez Laurija Markanena, koji je propustio treću uzastopnu utakmicu zbog rođenja deteta, i Krisa Dana.

Međutim, najveći protivnik danas Kraljevima i nije bio protivnik koliko oni sami sebi. U prvoj četvrtini su samo četiri puta proturili loptu kroz koš, pa ih je publika zvižducima ispratila sa parketa. Trener Dejv Jerger je vrištao na igrače posle poraza od Dalasa (99:106), ali danas je bio smireniji.
“Ako to počneš da radiš na dnevnoj bazi neće te čuti. Trudio sam se da budem pozitivan“.

Na kraju se ipak nije pričalo o Jergerovoj nirvani. Već o Duletu Vujoševiću. Naime, četiri minuta i 21 sekund pre kraja meča Bruk Lopez je isključen zbog druge tehničke greške. Novinare je zanimalo da li se nekada to desilo i Bogdanu Bogdanoviću, junaku večerašnje utakmice. Dobili su zanimljiv odgovor. “Ne baš tako“, nasmejao se Bogdanović pre no što je Amerima otkrio detalj dobro poznat svima nama u Srbiji.
“Trener me je jednom izbacio. Samo kucajte na Jutjubu, ’trener davi Bogdanovića’. Videćete kako u Srbiji izgleda kad u Srbiji igrač i trener imaju odnos kao otac i sin“, nastavio je dobro raspoloženi Bogdanović. 

Učitaj još novosti
" width="320"> -->